5 elemző kulcsfontosságú jóslata: Az arany láthatja ezeket a szinteket!

1
5 elemző kulcsfontosságú jóslata: Az arany láthatja ezeket a szinteket!

Csütörtökön enyhén, az előző ülésszak egyhetes csúcsa közelében ingadozott az arany ára, mivel a várható inflációs adatok nyomán az USA-dollár és a kincstári kamatláb csökkenése megerősítette a gyorsabb kamatemelések iránti igényt. Elemzők piaci megjegyzései és arany előrejelzései, Kriptokoin.com olvasóink számára állítottuk össze.

„Az aranyat valószínűleg továbbra is támogatni fogják”

Az előző ülésszakban az aranyrúd 1827,92 dolláros egyhetes csúcsot ért el, ami január óta a legmagasabb szint. A cikk írásakor oldalirányú kereskedés 1822 dolláron forog. Hareesh V, a Geojit Financial Services árukutatási részlegének vezetője megjegyzi:

Sok befektető tiszta képet vár (a zsugorodásról) a Fed-től az amerikai dollár teljesítménye mellett. Ezért az árak szinte állandóak.

Az amerikai fogyasztói árak decemberben 7%-ra emelkedtek, ami az elmúlt négy évtized legnagyobb éves inflációnövekedése. Ez a fejlemény megerősítette azt a várakozást, hogy a Federal Reserve márciustól megkezdi a kamatemelést. A dollárindex (DXY) az inflációs adatok nyomán kéthavi mélypontra esett, így az arany vonzóbbá vált az offshore befektetők számára. Stephen Innes, az SPI Asset Management ügyvezető partnere az arany jelenlegi kereskedési köréből való kilépésének katalizátorát idézi:

Ha a piac nem képes lépést tartani a Fed 2%-os kamatárazásával, az arany valószínűleg továbbra is támogatott lesz. De feljebb megy? Ez az igazi kérdés. Valamivel meggyőzőbb fordulatra van szükségünk a Fed narratívájából.

Suki Cooper szerint a sárga fém „elég jól” tartotta magát

Az Egyesült Államok 10 éves irányadó kamatai is csökkentek, és eltávolodtak a hét elején látott kétéves csúcstól. Az aranyat inflációs fedezetnek tekintik, de a nemesfém nagyon érzékeny az emelkedő amerikai kamatokra, ami növeli a nem hozamú nemesfém tartásának alternatív költségét. A Standard Chartered elemzője, Suki Cooper szerint az arany ára „elég jól” tartja magát annak ellenére, hogy a piac továbbra is az első márciusi Fed kamatemelést keresi:

Történelmileg az arany a kamatemelések korai szakaszában árazott. Az árakció azt mutatja, hogy a piac kamatemeléseket áraz és a rövid távú DXY erősségét.

Arany

Az aranyat az infláció emelkedése elleni fedezetnek tekintik. David Meger, a High Ridge Futures fémkereskedési igazgatója azonban azt mondja, hogy az inflációs nyomás meg fogja erősíteni az aranyat a következő hetekben, és az 1830 dollár körüli technikai ellenállás fölé tolja.

Eközben a Wall Street győzelme volt az arany növekedésének megfékezése, mivel az inflációs adatok enyhítik a vártnál gyorsabb kamatemeléssel kapcsolatos aggodalmakat. Edward Moya, az OANDA brókercég vezető piaci elemzője a következőket mondta:

Úgy tűnik, az arany jó helyzetben van. Mert a kincstári kamatlábak nem fognak sokkal szilárdabban helyreállni, amíg a pénzügyi piacok mérlegének zsugorodása nem biztos, és ez csak néhány Fed-ülésig fog megtörténni.

Lépjen kapcsolatba velünk, hogy azonnal értesüljön az utolsó pillanatban bekövetkezett fejleményekről. Twitterad, Facebookés InstagramKövesse és Távirat és Youtube csatlakozz a csatornánkhoz!

Jogi nyilatkozat: A Kriptokoin.com-on található cikkek és cikkek nem minősülnek befektetési tanácsnak. A Cryptokoin.com nem javasolja kriptovaluták vagy digitális eszközök vásárlását vagy eladását, és a Kriptokoin.com nem befektetési tanácsadó. Emiatt a Kriptokoin.com és az oldalon található cikkek szerzői nem tehetők felelőssé az Ön befektetési döntéseiért. Az olvasóknak saját kutatást kell végezniük, mielőtt bármilyen lépést tennének a cikkben szereplő vállalattal, eszközzel vagy szolgáltatással kapcsolatban.

Figyelem: A Kriptokoin.com hírtartalmának idézése és hivatkozás megadása a Kriptokoin.com engedélyéhez kötött. Az oldalon található tartalom nem másolható, reprodukálható vagy publikálható semmilyen platformon engedély nélkül. Jogi lépéseket kell tenni azokkal szemben, akik a Kriptokoin.com kódját, designját, szövegét, grafikáját és minden egyéb tartalmát a szellemi tulajdonjogot és a vonatkozó jogszabályokat megsértve használják.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply