“Az ijesztő összeomlás elkezdődött” Óriásnevek: Arany és nézd meg!

1
“Az ijesztő összeomlás elkezdődött” Óriásnevek: Arany és nézd meg!

A pénzkezelők azt javasolják, hogy adják el a dollárt, és fektessenek be olyan eszközökbe, mint a feltörekvő piaci részvények és az arany, mivel a világ gazdasági fellendülése felgyorsul. A befektetők egyre növekvő kórusa arra fogad, hogy a világtartalékvaluta-dollár pozíciója drámai visszatéréssel tetőzött az egy hónappal ezelőttihez képest, amikor is 2015 óta a legnagyobb növekedés volt. Világhírű vezetők véleménye és jóslatai Kriptokoin.com olvasóink számára állítottuk össze.

Peter Boockvar az aranyat és az ezüstöt részesíti előnyben a dollár helyett

A K2 Asset Management a dollár eladását javasolja ázsiai feltörekvő kötvényekre és európai részvényekre. A Brandywine Global Investment Management ezzel szemben árucikkekhez kötött valutákat vásárol. A Bleakley Advisory Group LLC az aranyat és az ezüstöt részesíti előnyben. Jack McIntyre, a pénzmenedzser, aki a múlt hónapban rövidre zárta a Brandywine-t az ausztrál és chilei peso ellen, megjegyzi:

A dollár tetőzött. Túlértékelt, túl sokáig maradt az embereken. Véleményem szerint a dollárt gyengítő legnagyobb tényező csak a globális növekedés fellendülése lesz.

A jen kivételével minden G-10 valuta felértékelődött a dollárral szemben

A Bloomberg Dollar Spot Index 0,6%-ot esett szerdán, ami május óta a legnagyobb esés, mivel a kereskedők eladták az amerikai valutát az inflációs adatok után, ami általában megfelelt a piaci előrejelzéseknek. Ahogy a Németországtól Kínáig tartó megnövekedett növekedés hozzáadta a világ legnagyobb gazdaságán kívüli értéket, a veszteségek tovább súlyosbodtak, ahogy az alapok feloldották hosszú pozícióikat, és megpróbálták a föderális Federal Reserve-vel szembenézni. Ezzel kapcsolatban Peter Boockvar, a New Jersey-i Bleakley Advisory Group befektetési igazgatója a következőket mondta:

A dollár egyértelműen zuhant, és utólag visszagondolva, valójában csak tavaly erősödött, mivel a Fed megelőzte a Bank of Japan és az Európai Központi Bankot a szigorításban. Ebben a környezetben továbbra is szeretem az aranyat és az ezüstöt, mint a dollár alternatíváját.

Arany

George Boubouras: A dollárcsúcs egyértelműen mögöttünk van

A befektetők szerint a dollár valószínűleg továbbra is gyengülni fog, ahogy az USA-n kívüli eszközöket alátámasztó szélesebb körű amerikai deficit és szélesebb körű globális fellendülés hipotézise érvényesülni kezd. A K2 Asset Management melbourne-i Collins Street-i irodájában George Boubouras keresi a lehetőségeket, hogy a chilei pesóktól az államkötvényekig mindent megvásárolhasson Délkelet-Ázsiában. George Boubouras, az alapkezelő kutatási vezetője így nyilatkozott:

A dollár csúcsa határozottan mögöttünk van. A devizakereskedők most valóban figyelembe veszik a Fed emelkedéseit és a gazdasági fellendülést. A feltörekvő piacoktól Európáig rengeteg lehetőség rejlik az államkötvények, hitelek és részvények között, abban a hitben, hogy a dollár tovább gyengülhet.

Arany
A dollár elmaradt az EM-részvények és az arany árfolyamától

A Barings Investment Institute csak egyike azoknak a cégeknek, amelyeknél gyengül a dollár a feltörekvő piacokkal szemben. Christopher Smart, vezető globális stratéga és a Barings Investment elnöke Bostonban kijelenti:

Miközben a piacok a jelenlegi kockázatokat vizsgálják, az Omicrontól az idei év sokkal jobban kezelhető világjárványig, a dollár zuhanása a globális fellendülés természetes velejárója. Ahogy a gazdasági tevékenység normalizálódik, több tőke áramolhat a világ más részeire. A feltörekvő piaci devizák végre profitálhatnak a fellendülésből.

A dollárbikáknak vagy a medvéknek van igazuk?

Míg a dollármedvék megtalálják a hangjukat, mások szerint még korai lenne kitörölni a dollárt. Ilya Spivak, a DailyFX Asia Majors elnöke szerint az amerikai fizetőeszköz közelmúltbeli csökkenése nem okozott különösebb meglepetést a szerdai inflációs számokban, ami tükrözi a befektetők megkönnyebbülését Jerome Powell Fed-elnök legutóbbi beszédében:

Szerintem soha nem érte el a csúcsot. A dollár az év hátralévő részében konstruktív marad, de természetesen a piacok nem haladnak egyenes vonalban.

Arany

A Bloomberg által összeállított árutőzsdei határidős kereskedési bizottság adatai szerint a fedezeti alapok is tovább emelkednek, sőt az elmúlt három hétben még növelték teljes vételi pozíciójukat a dollárban egy másik nyolc fő valutából álló kosárral szemben. A Citigroup Global Markets Inc. mind az emelkedő amerikai kamatokra, mind a Fed mennyiségi szigorítására utal a feltörekvő piaci kamatlábak és devizák tekintetében. Egy megjegyzésben a Citigroup stratégái, köztük Dirk Willer kiemelik:

Az ok, amiért az EMFX még nem reagált a magasabb amerikai kamatlábakra, nagyrészt az, hogy a kincstárjegyek és a kötvények különbözete többnyire stabil. Továbbra is hosszúra nyúlunk a dollárral, de inkább a relatív értéktartományban az amerikai reálkamatok legutóbbi emelése előtt.

Mások több dollárveszteségre számítanak, és alternatívákat keresnek. Rob Mumford, a GAM Hong Kong Ltd befektetési menedzsere elmagyarázza:

A dollár fundamentumai gyengék az alacsony reálkamatok és a nagy külső negatív egyenlegek miatt. A magasabb infláció és a magasabb fejlett világszintű kamatlábak közepette az EM (feltörekvő piacok) jó hely.

Lépjen kapcsolatba velünk, hogy azonnal értesüljön az utolsó pillanatban bekövetkezett fejleményekről. Twitterad, Facebookés InstagramKövesse és Távirat és Youtube csatlakozz a csatornánkhoz!

Jogi nyilatkozat: A Kriptokoin.com-on található cikkek és cikkek nem minősülnek befektetési tanácsnak. A Cryptokoin.com nem javasolja kriptovaluták vagy digitális eszközök vásárlását vagy eladását, és a Kriptokoin.com nem befektetési tanácsadó. Emiatt a Kriptokoin.com és az oldalon található cikkek szerzői nem tehetők felelőssé az Ön befektetési döntéseiért. Az olvasóknak saját kutatást kell végezniük, mielőtt bármilyen lépést tennének a cikkben szereplő vállalattal, eszközzel vagy szolgáltatással kapcsolatban.

Figyelem: A Kriptokoin.com hírtartalmának idézése és hivatkozás megadása a Kriptokoin.com engedélyéhez kötött. Az oldalon található tartalom nem másolható, reprodukálható vagy publikálható semmilyen platformon engedély nélkül. Jogi lépéseket kell tenni azokkal szemben, akik a Kriptokoin.com kódját, designját, szövegét, grafikáját és minden egyéb tartalmát a szellemi tulajdonjogot és a vonatkozó jogszabályokat megsértve használják.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply