Ez az Altcoin a hackerek új szeretője: százmilliókat loptak el!

1
Ez az Altcoin a hackerek új szeretője: százmilliókat loptak el!

A blokklánc-nyomozó, a Chainalysis becslése szerint észak-koreai hackerek 395 millió dollár értékben loptak el kriptovalutákat az elmúlt évben, hét sikeres biztonsági réssel – írja a Wired. E jogsértések legnagyobb része a vezető altcoin Ethereum blokklánc. 2021-ben észak-koreai hackerek 272 millió dollárt loptak el az Ethereumban. Vagyis elmondható, hogy az Ethereum az észak-koreai hackerek új kedvence lett. Részlet Kriptokoin.com‘ad.

Hackerek által célba vett úttörő altcoin

Az Ethereum kalózkodással kapcsolatosak a 395 millió dolláros teljes kalóztevékenység 58%-át (272 millió dollár) tették ki. A Bitcoin, a vezető kriptovaluta a 400 millió dolláros értéknek csak az ötödét teszi ki. Az Ethereum alapú tokenek aránya 11%. A Chainalysis adatai szerint a Hermit Kingdom által ellopott kriptokódok teljes mennyisége meghaladta az 1,5 milliárd dollárt. Észak-Korea, a világ egyik legsúlyosabban szankcionált országa, nem hatékony szereplő a globális gazdasági színtéren.

Az Ethereum Inventor figyelmeztet: Nyissa meg!  Megtámadhatók

Az észak-koreai áruk 90%-át felvásárló Kínával való szoros kapcsolat segít fenntartani a megingott gazdaságot. A súlyos embargók következtében az észak-koreai állam szemet huny egyes bűncselekmények előtt. A kábítószer-kereskedelem és -hamisítás nyomán a kiberbűnözés a szélhámos állam új bevételi forrásaként jelent meg, és a kriptovaluta-tőzsdék jövedelmező célpontjai az észak-koreai katonai hackeregységeknek. Kim Dzsong Un tekintélyelvű rezsimje hackerekre támaszkodott, hogy finanszírozza kifinomult ballisztikus rakéták és nukleáris fegyverek fejlesztését.

A Bank of America felfigyel erre az Altcoinra: áthaladhat az ETH-n!

2018-ban az észak-koreai hackerek 522 millió dollárt loptak el, ami továbbra is az eddigi legnagyobb éves bevételük. A hírhedt Lazarus hackercsoport, amely 2014-ben súlyosan megsértette a Sony Pictures céget, volt felelős a szingapúri KuCoin kriptovaluta tőzsde 2020-ban történő kirablásáért. Tavaly szeptemberben az Ethereum fejlesztőjét, Virgil Griffith-et bűnösnek találták abban, hogy segített Észak-Koreának megkerülni az amerikai szankciókat.

Lépjen kapcsolatba velünk, hogy azonnal értesüljön az utolsó pillanatban bekövetkezett fejleményekről. Twitterad, Facebookés InstagramKövesse és Távirat és Youtube csatlakozz a csatornánkhoz!

Jogi nyilatkozat: A Kriptokoin.com-on található cikkek és cikkek nem minősülnek befektetési tanácsnak. A Cryptokoin.com nem javasolja kriptovaluták vagy digitális eszközök vásárlását vagy eladását, és a Kriptokoin.com nem befektetési tanácsadó. Emiatt a Kriptokoin.com és az oldalon található cikkek szerzői nem tehetők felelőssé az Ön befektetési döntéseiért. Az olvasóknak saját kutatást kell végezniük, mielőtt bármilyen lépést tennének a cikkben szereplő vállalattal, eszközzel vagy szolgáltatással kapcsolatban.

Figyelem: A Kriptokoin.com hírtartalmának idézése és hivatkozás megadása a Kriptokoin.com engedélyéhez kötött. Az oldalon található tartalom nem másolható, reprodukálható vagy publikálható semmilyen platformon engedély nélkül. Jogi lépéseket kell tenni azokkal szemben, akik a Kriptokoin.com kódját, designját, szövegét, grafikáját és minden egyéb tartalmát a szellemi tulajdonjogot és a vonatkozó jogszabályokat megsértve használják.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply