Ezek a dátumok és adatok fontosak a jövő heti aranyárak szempontjából!

1
Ezek a dátumok és adatok fontosak a jövő heti aranyárak szempontjából!

Az arany óvatosan kezdte az új évet, és hétfőn súlyos veszteségeket szenvedett el. A vevőknek azonban sikerült tartaniuk a kulcsfontosságú 1800 dolláros szintet, és az arany 1830 dollárig kúszott fel a hét közepén, mielőtt az árak ismét leszorító nyomás alá kerültek. Eren Sengezer piaci elemző szerint azonban a nemesfém erősen visszaesett a csütörtöki magasabb amerikai kincstári hozamok miatt, és nem sikerült meggyőzően fellendülnie annak ellenére, hogy a pénteki, nem mezőgazdasági üzemek bérszámfejtési adatai csalódást okoztak.

„A kamatok emelkedése továbbra is nyomást gyakorolt ​​az aranyárakra”

Az újévi ünnep előtti erővesztés után a dollár döntően fellendült 2022 első kereskedési napján, és lefelé kényszerítette az aranyat. Az amerikai dollárindex (DXY) közel 0,6%-os emelkedést mutat az előző heti egynapos csökkenést követően. Az elemző kijelenti, hogy az irányadó 10 éves amerikai kincstári hozam közel 8%-ot emelkedett a hét elején, ami segített a dollárnak keresletet találni, miközben az arany további súlyt helyezett a vállára.

Kedden az ISM által közzétett adatokból kiderült, hogy a decemberi feldolgozóipari PMI-jelentés Fizetett árak összetevője meredeken, 68,2 pontra esett decemberben a novemberi 82,4-ről. Az elemző szerint mivel ezek az adatok enyhítették az inflációs aggodalmakat, a dollárrally veszített erejéből, és hozzásegítette az aranyat a döntő fellendülési időszakhoz.

Kriptokoin.com Amint arról beszámoltunk, az FOMC decemberi politikai ülésének szerdán későn közzétett jegyzőkönyve azt mutatta, hogy a döntéshozók az első kamatemelést követően megfelelőnek látták a mérleg szűkítését. A kijelentés meglepően keserű hangvétele az amerikai T-kötvénykamatok meredek emelkedését váltotta ki, aminek következtében az arany megfordította az irányt. Eközben az ADP arról számolt be, hogy a magánszektorban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban decemberben 807 000-rel nőtt, szemben az elemzők 505 000-re becsült létszámával.

Csütörtök elején 70% fölé kúszott a CME Group FedWatch Tool általi márciusi kamatemelésének valószínűsége, és 1800 dollár alá húzta az aranyat. Az ISM Services PMI jelentése szerint a szolgáltatási szektorban továbbra is magas volt az árnyomás decemberben, a 10 éves amerikai kötvényhozam 1,75%-ot ért el, ami április óta a legmagasabb szint. Az elemző a kamatemelés hatását a következőképpen értékeli:

Az arany inverz korrelációja az amerikai T-kötvény kamatlábával a hét második felében is változatlan maradt, így a sárga fém az elmúlt több mint két hét leggyengébb szintjére süllyedt 1790 dollár alá.

Arany árak

Az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatalának havi kiadványa szerint a nem mezőgazdasági üzemekben dolgozók száma az Egyesült Államokban mindössze 199 ezerrel nőtt decemberben, ami elmarad a szakértők 400 ezres becslésétől. Pozitívum, hogy a munkanélküliségi ráta 3,9%-ra csökkent a novemberi 4,2%-ról, az átlagos órabéren mért havi bérinfláció pedig 0,4%-ról 0,6%-ra emelkedett. Az elemző a foglalkoztatási adatokat a következőképpen értelmezi:

Míg a dollárra mérsékelt eladási nyomás nehezedett a vegyes foglalkoztatási jelentés után, a 10 éves amerikai T-kötvény hozama 1,7% felett maradt, ami meghaladta az arany felfelé ívelését.

Mi lesz a következő hét napirendje?

Az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatala szerdán teszi közzé a decemberi fogyasztói árindex adatait. Novemberben az éves fogyasztói árindex 6,8%-ra emelkedett az októberi 6,2%-ról, de a piac reakciója nagyrészt tompa volt. Az elemző szerint azonban a 7%-hoz közeli adatok lehetővé tehetik az amerikai kincstárjegy-kamatlábak emelkedését, mivel a befektetők három kamatemeléssel áraznak, és a mérleg áramlása 2022-ben kezdődik. Másrészt egy lágy CPI-inflációs adat megnyithatja a kaput az aranyárak rövid távú kilábalásához.

A következő magas szintű adatközlés a pénteki amerikai kiskereskedelmi adatok lesznek. Bár ez a jelentés önmagában nem valószínű, hogy érdemben megváltoztatja a Fed politikai kilátásait, az elemző megjegyzi, hogy az optimista adatok segíthetnek abban, hogy a dollár felülteljesítse riválisait, és fordítva. A fejlemények hatását az elemző a következőkben foglalja össze:

Hacsak a befektetők meg nem gondolják a Fed kamatemelésének időpontját, az arany helyreállítási kísérletei technikai jellegűek maradnak.

Arany árak

Arany árak műszaki nézet

Eren Sengezer piaci elemző szerint a napi relatív erőindex (RSI) mutatója valamivel 50 alatt marad. Az elemző szerint a medvepiacot mutató fő fejlemény, hogy az arany csütörtökön a 200 napos SMA alatt zárt, és ezt a szintet eddig nem tudta visszakövetni. Eren Sengezer a következő technikai szintekre hívja fel a figyelmet:

Hátránya, hogy a kezdeti technikai támogatás 1780 dollárhoz igazodik. E szint alatti napi zárással további veszteségeket lehetett látni 1770 és 1753 dollár felé. Másrészt a vevők érdeklődést mutathatnak a nemesfém iránt, ha sikerül visszaszereznie 1800 dollárt, és ezt a szintet kezdi használni támogatásként. Ezen akadályok felett 1815 és 1830 dollár erős ellenállásként szerepel.

BASD

Lépjen kapcsolatba velünk, hogy azonnal értesüljön az utolsó pillanatban bekövetkezett fejleményekről. Twitterad, Facebookés InstagramKövesse és Távirat és Youtube csatlakozz a csatornánkhoz!

Jogi nyilatkozat: A Kriptokoin.com-on található cikkek és cikkek nem minősülnek befektetési tanácsnak. A Cryptokoin.com nem javasolja kriptovaluták vagy digitális eszközök vásárlását vagy eladását, és a Kriptokoin.com nem befektetési tanácsadó. Emiatt a Kriptokoin.com és az oldalon található cikkek szerzői nem tehetők felelőssé az Ön befektetési döntéseiért. Az olvasóknak saját kutatást kell végezniük, mielőtt bármilyen lépést tennének a cikkben szereplő vállalattal, eszközzel vagy szolgáltatással kapcsolatban.

Figyelem: A Kriptokoin.com hírtartalmának idézése és hivatkozás megadása a Kriptokoin.com engedélyéhez kötött. Az oldalon található tartalom nem másolható, reprodukálható vagy publikálható semmilyen platformon engedély nélkül. Jogi lépéseket kell tenni azokkal szemben, akik a Kriptokoin.com kódját, dizájnját, szövegét, grafikáját és minden egyéb tartalmát a szellemi tulajdonjogot és a vonatkozó jogszabályokat megsértve használják.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply