Ezek a szintek jönnek az aranyárakért!

0
Ezek a szintek jönnek az aranyárakért!

Elemzők szerint az infláció az egyik legnagyobb kockázat, amely kisiklathatja a gazdasági fellendülést idén, különösen, ha a jegybankok rosszul hajtják végre a szigorítást. Mivel az infláció olyan forró világszerte, és a központi bankok kezdik komolyan venni a növekvő árnyomás veszélyét, az arany lesz az idei év igazi próbatétele. Kriptokoin.com Ahogy a hírekben is említettük, az arany ára tavaly a befektetői érdeklődés hiánya miatt drasztikusan esett. 2022-ben minden szem arra irányul, hogy a sárga fém hogyan teljesít inflációs fedezetként.

„A kötvénypiacról érkező jelek kicsit olyanok, mint a recesszió előtti időszak”

Az emelkedő árnyomás az egész világon érezhető. Az Egyesült Államokban az infláció 7%-kal nőtt az elmúlt 12 hónapban, ami 1982 óta a legmagasabb ráta decemberben. Az euróövezetben az infláció új rekordszintet, évi 5%-ot ért el decemberben. A milliárdos „kötvénykirály”, Jeffrey Gundlach rámutat arra, hogy minden alkalommal, amikor Powell Fed-elnök megszólal, egyre furcsább lesz a kamatemelésekkel kapcsolatban. Jeffrey Gundlach egy keddi internetes közvetítésben azt mondja, hogy a Fed „jócskán lemaradt a görbéről”, magyarázva legutóbbi, a növekvő bérnövekedésre vonatkozó hamiskás álláspontját. A DoubleLine vezérigazgatója, Jeffrey Gundlach kijelenti, hogy jelenleg a „recesszió figyelése” alatt áll, mivel ez tükrözi az inflációs nyomást és a Fed kilátásait:

Növekszik az inflációs nyomás. Ha a gazdaságot nézzük, nem tagadható, hogy a mennyiségi lazítás és a Fed mérlegbővítése támogatja. És mivel ez elmúlt, ésszerűtlen azt gondolni, hogy 2022-ben nem lesz több ellenszél a kockázati eszközök és végső soron a gazdaság számára. A kötvénypiacról érkező jelzések kicsit a recesszió előtti időszakhoz hasonlítanak.

Jeffrey Gundlach hozzáteszi, hogy az infláció 2022-ig magasabb marad, mint amit a legtöbben jósolnak. „A közgazdászok szerint 2023 első negyedévére 2,5%-ra fog visszatérni. Körülbelül 7%-ról indulva ez egy kis vágyálomnak tűnik.”

Lassulni kezd az infláció a következő hónapokban?

Avery Shenfeld, a CIBC World Markets vezérigazgatója és vezető közgazdásza szerint az infláció valószínűleg lassulni fog, elkerülve az 1970-es évek stagflációs forgatókönyvét, ha az év végét nézzük.

A következő két évben nem valószínű, hogy megismétlődik a hetvenes évek látványa, nagyobb növekedéssel és kisebb inflációval, mint amennyit a stagfláció veszélye jelezne. Kanada növekedésének még az első negyedévi Omicron szünet ellenére is a szilárd, 3,5%-os tartományban kell lennie 2022-ben, az Egyesült Államok pedig egy kicsivel magasabban, és az évet jobb szinten zárja majd, az átlagos központi banki célokat meghaladó inflációval.

Az ING előrejelzései szerint az infláció a következő hónapokban lassulni kezd, de valószínűleg 3% felett marad 2022 hátralévő részében. James Knightley, az ING vezető nemzetközi közgazdásza így nyilatkozott:

A feltételezések szerint az ellátási lánc nyomása nyártól enyhülni kezd, és a jelzálogkamatok emelkedése miatt mérséklődik a lakásépítési lendület. Általában a magasabb hitelfelvételi költségek elkezdhetik elvonni a gazdaság gőzét.

Arany árak

Más elemzők úgy gondolják, hogy az infláció emelkedése az Egyesült Államokban, Kínában pedig lelassul. Az ABN AMRO közgazdászai közleményükben kijelentik, hogy megemelték inflációs előrejelzéseiket, a kockázatok továbbra is felfelé ívelnek, a decemberi kínai inflációs adatok pedig azt jelzik, hogy az inflációs nyomás enyhül. A holland bank arra számít, hogy a fogyasztói árindex 2022-ben 4,6%-ra emelkedik a korábbi 3,9%-ról. Bill Diviney, az ABN AMRO vezető amerikai közgazdásza rámutat:

2022 előrehaladtával arra számítunk, hogy az alapvető áruk árának csökkenését egyre inkább ellensúlyozza a szolgáltatások növekvő inflációja. Az NFP múlt heti jelentése rendkívül feszes munkaerőpiacra mutatott rá, éves szinten 5,8%-kal. Az ilyen erőteljes béremelések még csak most kezdenek hatni a szolgáltatások inflációjára, és arra számítunk, hogy a munkaerőpiac nagyobb és rugalmasabb inflációs hajtóerő lesz az elkövetkező hónapokban.

Az idei év nagy próbatétel lesz az arany ára szempontjából

Az OANDA vezető piaci elemzője, Craig Erlam szerint az arany bullish státusza az inflációs fedezet hírnevét mutatja, különös tekintettel a központi bankok közelmúltbeli álláspontjára a helyzet súlyosságának elismerésére. Az elemző az aranyárak következő szintjére hívja fel a figyelmet:

De lehet, hogy ez nem tart sokáig, mivel az infláció valószínűleg eléri a csúcsát. A Fed-szigorítástól való félelem azonban, amely rövid távon megerősítheti az aranyat, a csúcson lehet. Ebben az esetben az 1833 dollár áttörése több felfelé irányuló jelzést adhat.

Arany árak

Az év második hetében az arany továbbra is jól támogatott, mivel a kamatlábak világszerte emelkedtek, válaszul a központi bankok nyájasabb hangjaira. A Comex februári határidős arany jegyzése 0,39%-kal 1820,10 dolláron esett aznap. Az FXTM vezető elemzője, Lukman Otunuga szerint az aranybikák ezen a héten visszatérnek a nemesfémhez, mivel az inflációs kereskedés felhívja a figyelmet:

Az arany ára tovább erősödik a dollár gyengülése és a kincstári hozamok enyhe visszaesése miatt. Az inflációs kockázatok is támogathatják az arany felfelé irányuló nyereségét, amelyet gyakran az emelkedő árak elleni fedezetnek tekintenek. Az Egyesült Államokban decemberben megugrott infláció néhány befektetőt arra ösztönözhet, hogy folytassák aranybefektetéseiket.

Technikailag hozzáteszi, hogy az arany 1845 dollár felé mozdulhat el, ha 1831 dollár felett zár, másrészt ha 1810 dollár alá esik, akkor 1800 és 1770 dollár felé mozdulhat el.

Lépjen kapcsolatba velünk, hogy azonnal értesüljön az utolsó pillanatban bekövetkezett fejleményekről. Twitterad, Facebookés InstagramKövesse és Távirat és Youtube csatlakozz a csatornánkhoz!

Jogi nyilatkozat: A Kriptokoin.com-on található cikkek és cikkek nem minősülnek befektetési tanácsnak. A Cryptokoin.com nem javasolja kriptovaluták vagy digitális eszközök vásárlását vagy eladását, és a Kriptokoin.com nem befektetési tanácsadó. Emiatt a Kriptokoin.com és az oldalon található cikkek szerzői nem tehetők felelőssé az Ön befektetési döntéseiért. Az olvasóknak saját kutatást kell végezniük, mielőtt bármilyen lépést tennének a cikkben szereplő vállalattal, eszközzel vagy szolgáltatással kapcsolatban.

Figyelem: A Kriptokoin.com hírtartalmának idézése és hivatkozás megadása a Kriptokoin.com engedélyéhez kötött. Az oldalon található tartalom nem másolható, reprodukálható vagy publikálható semmilyen platformon engedély nélkül. Jogi lépéseket kell tenni azokkal szemben, akik a Kriptokoin.com kódját, dizájnját, szövegét, grafikáját és minden egyéb tartalmát a szellemi tulajdonjogot és a vonatkozó jogszabályokat megsértve használják.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply