Ezek rövid távon várhatóak aranyárban!

1
Ezek rövid távon várhatóak aranyárban!

Az arany ára egyhetes csúcs közelében jár szerdán, miközben a kereskedők az amerikai inflációs adatokra figyelnek, miközben a kereskedők a kamatemelésre utaló nyomokat keresik, miután a Federal Reserve vezetője az előző ülésszakban veretlen rallyt szított. Elemzői értékelések és előrejelzések a Fed irányvonaláról és az arany árfolyamáról. Kriptokoin.com olvasóink számára állítottuk össze.

Ilya Spivak szerint Jerome Powell beváltotta a hozzá fűzött reményeket

„Jerome Powell Fed-elnök megerősítő meghallgatása nem hozott semmiféle ócska retorikát azon túl, amit a piac jelenleg keres” – kommentálja Ilya Spivak, a DailyFX devizastratégája. Jerome Powell kijelentette, hogy a központi bank eltökélt az infláció elleni küzdelemben, és a magasabb irányadó kamatokhoz való visszatérés és az eszközök értékesítése szükséges a jelenlegi gazdasági bővülés fenntartásához, nem pedig a munkahelyek növekedésének megfékezéséhez.

A 10 éves irányadó kamatok visszahúzódtak, a dollár pedig november óta a leggyengébb szintre esett Jerome Powell nyilatkozata után. Az aranyat a magas infláció elleni fedezetnek tekintik, de a fém nagyon érzékeny a magas kamatokra, ami növeli a nem hozamú nemesfém tartásának alternatív költségét. Ilya Spivak megjegyzései:

Az NFP múlt pénteki jelentésében az infláció jóval melegebb volt a vártnál. Ha ez tükröződne a fogyasztói árindexben, akkor azt várnám, hogy az arany visszaesik azon spekulációk körül, miszerint a Fed végül szelídebb lesz, mint volt.

Ed Moya: Az arany rövidnadrág dühös lesz, amíg 1800 dollár felett marad

A Kitco Metals vezető elemzője, Jim Wyckoff így nyilatkozott: „Jerome Powell nem volt nyálasabb a vártnál, talán egy kicsit megnyugtatta a bikákat az aranypiacon.” Jerome Powell elmondta, hogy a döntéshozók még mindig megvitatják a Fed mérlegének csökkentését célzó megközelítéseket, és hogy az infláció jóval meghaladja a célt, és „hosszú út” van minden olyan helyzethez, amely közel áll a korlátozó politikához.

Arany

Ed Moya, az OANDA brókerház vezető piaci elemzője a következőképpen értékeli a piaci helyzetet: „Amikor a Fed elnöke, Jerome Powell jelezte, hogy a Fed idén elkezdi normalizálni a politikáját, a kötvényhozamok emelkedése megállt, és az arany ára emelkedett azt” kommentálja:

Minél tovább marad az arany 1800 dollár felett, annál frusztráltabbak lesznek a rövidnadrágok.

Peter Mooses, az RJO Futures vezető piaci stratégája szerint a világjárvánnyal összefüggő gazdasági bizonytalanság és a szélesebb piacok volatilitása is biztonságos menedéket jelent.

„Van hely az aranynak az 1830 dolláros régióba emelkedni”

A határidős aranypiacok iránti nyitott érdeklődés közel 23,6 ezer kontraktussal nőtt kedden, ami november 8. óta a legnagyobb egynapos növekedés a CME Group előzetes nyomása szerint. Ugyanezen irányvonal mentén a volumen körülbelül 15,6 ezer szerződéssel nőtt, megfordítva az előző napi csökkenést.

Arany

Pablo Piovano piaci elemző kijelenti, hogy az arany kedden a harmadik egymást követő napi emelkedést regisztrálta a nyitott kamat meredek emelkedésével és a volumen felfelé ívelő trendjével. A nemesfémek árai azonban közel távon az 1830 dolláros régióig emelkedhetnek.

Lépjen kapcsolatba velünk, hogy azonnal értesüljön az utolsó pillanatban bekövetkezett fejleményekről. Twitterad, Facebookés InstagramKövesse és Távirat és Youtube csatlakozz a csatornánkhoz!

Jogi nyilatkozat: A Kriptokoin.com-on található cikkek és cikkek nem minősülnek befektetési tanácsnak. A Cryptokoin.com nem javasolja kriptovaluták vagy digitális eszközök vásárlását vagy eladását, és a Kriptokoin.com nem befektetési tanácsadó. Emiatt a Kriptokoin.com és az oldalon található cikkek szerzői nem tehetők felelőssé az Ön befektetési döntéseiért. Az olvasóknak saját kutatást kell végezniük, mielőtt bármilyen lépést tennének a cikkben szereplő vállalattal, eszközzel vagy szolgáltatással kapcsolatban.

Figyelem: A Kriptokoin.com hírtartalmának idézése és hivatkozás megadása a Kriptokoin.com engedélyéhez kötött. Az oldalon található tartalom nem másolható, reprodukálható vagy publikálható semmilyen platformon engedély nélkül. Jogi lépéseket kell tenni azokkal szemben, akik a Kriptokoin.com kódját, dizájnját, szövegét, grafikáját és minden egyéb tartalmát a szellemi tulajdonjogot és a vonatkozó jogszabályokat megsértve használják.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply