Óriási arany előrejelzés a híres vezetőtől: Nem számít, mit tesz a FED…

0
Óriási arany előrejelzés a híres vezetőtől: Nem számít, mit tesz a FED…

Egy alapkezelő szerint az arany ára 1800 dollár felett van, így a fém szilárd alapot biztosít az új évre, és a nemesfém továbbra is vonzó eszköz marad, függetlenül attól, hogy mit kezd a Federal Reserve monetáris politikájával. Piaci megjegyzések és arany előrejelzések Axel Merktől, a Merk Investments vezetőjétől. Kriptokoin.com Felkészültünk olvasóink számára.

„Az arany jó lesz, ha a reálkamatok negatív tartományban maradnak”

Axel Merk, a Merk Investments vezetője egy interjúban elmondta, hogy az inflációs kockázat elleni fedezetként az aranytól várja a várható kamatemeléseket. Axel Merk megjegyzései:

Az arany továbbra is jó lesz, mivel a reálkamatok továbbra is negatív tartományban maradnak. Ha az inflációvédelmet nézem, nem a következő mém (vicc) részvényt keresem. Ez nem infláció elleni védelem. Ha az árfolyamok emelkednek, akkor a „szórakoztató szezon” véget érhet. És bizonyos mémkészletek és egyéb jelenségek kialudhatnak.

Az inflációt tekintve Axel Merk szerint az amerikai jegybank kamatemelésének jelenlegi állása azt jelenti, hogy soha nem fognak tudni megelőzni az inflációs görbét. Hozzáteszi, hogy ha a Federal Reserve komolyan gondolja az inflációt, akkor a Taylor-szabály szerint 5 vagy 6 százalékra kell emelnie a kamatot. Bár az infláció a múlt havi 7 százalékos éves növekedés után várhatóan mérséklődik, az Axel Merk szerint ez még mindig túl magas, még 3-4 százalék közötti is a fogyasztók számára.

Axel Merk: Egyre nehezebb a Fednek visszatenni a dzsinnt a palackba

A CME FedWatch Tool szerint a piacok idén négy kamatemeléssel áraznak, a kamatemelés januárban kezdődik. Egyre nagyobbak a várakozások arra vonatkozóan is, hogy a Federal Reserve még az év vége előtt elkezdheti csökkenteni dagadt mérlegét. Axel Merk azonban úgy véli, hogy ezeknek a várakozásoknak való megfelelés valószínűleg nem befolyásolja a növekvő inflációs félelmeket:

Az infláció nem csupán a Covid-hoz kapcsolódó kínálati sokkokból ered. Minél tovább tart ez, annál nehezebb visszatenni a dzsinnt az üvegbe. Ha a görbe előtt akarnak maradni, meg kell lepniük a piacokat. Ha most nem tesznek valami nagyot, azt kockáztatják, hogy a jövőben valami még nagyobbat tesznek.

Arany

Axel Merk szerint a Federal Reserve jelenlegi patthelyzete mindkét esetben aranyat jelenthet. Megjegyezte, hogy a Fed által elvárt „szalámi stílusú” kamatmegközelítés továbbra is jól támogatott lesz, és negatív tartományban tartja a reálkamatot.

A híres menedzser szerint az arany itt szilárd alapot talált

Eközben Axel Merk szerint ha a Fed agresszívan lép fel, az recesszióba taszíthatja a gazdaságot. A híres menedzser kijelenti, hogy ha a Fed meg akarja mutatni a piacoknak, hogy komolyan veszi a jelenlegi inflációs fenyegetést, akkor januárban egy esetleges lépéssel meg akarja lepni a piacot, és az aranyra vonatkozóan a következőket fejezi ki:

Nagyon boldog vagyok, hol van most az arany. Azt hiszem, az arany itt szilárd alapra talált.

Arany

Axel Merk szerint sok a bizonytalanság a gazdaság és az Egyesült Államok monetáris politikája körül, és hangsúlyozza, hogy az arany továbbra is vonzó portfólió-diverzifikátor. Noha 2022-ben nem várható komolyabb piaci összeomlás, a híres ügyvezető hozzáteszi, hogy a befektetők számára megfontolt lehet, ha levesznek némi profitot az asztalról, és elkerülnek néhány nem kapcsolódó eszközt.

Lépjen kapcsolatba velünk, hogy azonnal értesüljön az utolsó pillanatban történt fejleményekről. Twitterad, Facebookés InstagramKövesse és Távirat és Youtube csatlakozz a csatornánkhoz!

Jogi nyilatkozat: A Kriptokoin.com-on található cikkek és cikkek nem minősülnek befektetési tanácsnak. A Cryptokoin.com nem javasolja kriptovaluták vagy digitális eszközök vásárlását vagy eladását, és a Kriptokoin.com nem befektetési tanácsadó. Emiatt a Kriptokoin.com és az oldalon található cikkek szerzői nem tehetők felelőssé az Ön befektetési döntéseiért. Az olvasóknak saját kutatást kell végezniük, mielőtt bármilyen lépést tennének a cikkben szereplő vállalattal, eszközzel vagy szolgáltatással kapcsolatban.

Figyelem: A Kriptokoin.com hírtartalmának idézése és hivatkozás megadása a Kriptokoin.com engedélyéhez kötött. Az oldalon található tartalom nem másolható, reprodukálható vagy publikálható semmilyen platformon engedély nélkül. Jogi lépéseket kell tenni azokkal szemben, akik a Kriptokoin.com kódját, dizájnját, szövegét, grafikáját és minden egyéb tartalmát a szellemi tulajdonjogot és a vonatkozó jogszabályokat megsértve használják.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply