Világhírű közgazdászok ezekre a szintekre várnak az aranyért!

0
Világhírű közgazdászok ezekre a szintekre várnak az aranyért!

Tavaly a nyersanyagelemzők kissé túl optimisták voltak a nemesfémekkel kapcsolatban. De az aranymedvék igazat adtak, és elnyerték a London Bullion Metal’s Association (LBMA) díját a legjobb jóslatért 2021-re. Az elemzők továbbra is gyengébb előrejelzései 2022-re, Kriptokoin.com Felkészültünk olvasóink számára.

“Az év végére az arany 1600 dollár lesz!”

Az LBMA hétfőn kiadott sajtóközleményében azt mondta, hogy Caroline Bain, a Capital Economics fő nyersanyag-közgazdásza rendelkezik az elmúlt év legjobb arany előrejelzésével. A közgazdász arra számított, hogy az átlagos árak 1805 dollár körül alakulnak ebben az évben. Tavalyi becslése mindössze 6 dollárral haladta meg az 1798,60 dolláros tényleges átlagárat. Caroline Bain aranykilátásai nem voltak a legalacsonyabbak az aranyelemzők között. Helyesen jósolta azonban, hogy az arany árának felső határa 1900 dollár.

Az LBMA 2021-es felmérése szerint az átlagos ár 1973,80 dollár volt, ami több mint 175 dollárral meghaladja a tényleges átlagot. A jövőre nézve a Capital Economics továbbra is az aranyat éri el 2022-ben. A brit kutatócég 2022-re a következő előrejelzéseket adja:

Arra számítunk, hogy az arany ára 1600 dollárra csökken az év végére, és a dollár erősödése egész évben ellenszelet fog okozni az arany számára, mivel a Federal Reserve megpróbálja emelni a kamatokat és feljebb tolni a reálkamatot. Úgy gondoljuk, hogy a Fed agresszíven szigorítja a monetáris politikát, hogy visszafogja a makacsul magas inflációt. Előrejelzésünk szerint a Fed idén háromszor emeli a kamatot, mielőtt 2022-ben megkezdi a mennyiségi szigorítást.

A legpontosabb ezüst előrejelzések

Edward Meir, az ED&F Man Capital Markets árupiaci stratégája lett a második 1815 dolláros becsléssel. A harmadik helyen Frank Shallenberger áll az LBBW-n 1821 dollárral. Az elemzők az ezüsttel kapcsolatban is túlságosan optimisták voltak. “Az elemzők azt jósolták, hogy 2021-ben az ezüst átlagos ára 28,5 dollár lesz, ami meglehetősen bullish kilátás, tekintve, hogy 2021-ben a tényleges árfolyam több mint 3 dollárral csökkent” – magyarázta az LBMA.

Peter Fertig, a QCR Quantitative Commodity Research Limited alapítója volt 2021 legjobb ezüst elemzője 24,90 dollárral, ami mindössze 24 centtel van a 25,14 dolláros valós árhoz képest. A második helyen a HSBC Securities nemesfém-elemzője, Jim Steel végzett 25,5 dolláros becsléssel, míg a harmadik helyen a Ventakraman S, az Eventell Global Advisory Pvt Ltd. végzett 25,65 dollárral.

Lépjen kapcsolatba velünk, hogy azonnal értesüljön az utolsó pillanatban bekövetkezett fejleményekről. Twitterad, Facebookés InstagramKövesse és Távirat és Youtube csatlakozz a csatornánkhoz!

Jogi nyilatkozat: A Kriptokoin.com-on található cikkek és cikkek nem minősülnek befektetési tanácsnak. A Cryptokoin.com nem javasolja kriptovaluták vagy digitális eszközök vásárlását vagy eladását, és a Kriptokoin.com nem befektetési tanácsadó. Emiatt a Kriptokoin.com és az oldalon található cikkek szerzői nem tehetők felelőssé az Ön befektetési döntéseiért. Az olvasóknak saját kutatást kell végezniük, mielőtt bármilyen lépést tennének a cikkben szereplő vállalattal, eszközzel vagy szolgáltatással kapcsolatban.

Figyelem: A Kriptokoin.com hírtartalmának idézése és hivatkozás megadása a Kriptokoin.com engedélyéhez kötött. Az oldalon található tartalom nem másolható, reprodukálható vagy publikálható semmilyen platformon engedély nélkül. Jogi lépéseket kell tenni azokkal szemben, akik a Kriptokoin.com kódját, dizájnját, szövegét, grafikáját és minden egyéb tartalmát a szellemi tulajdonjogot és a vonatkozó jogszabályokat megsértve használják.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply